Onvruchtbaarheid

De Symptomen:
Naast de problemen van onvruchtbaarheid zijn diverse andere symptomen bepalend voor de achtergronden van de problematiek. Deze kunnen zeer divers zijn en uiten zich vooral op andere gebieden. Enkele voorbeelden zijn vermoeidheid, klachten rond de spijsvertering, concentratiestoornissen en/of depressiviteit. Gezien de grote diversiteit is het niet doenlijk een uitputtende beshrijving te geven.

Oorzaken van vruchtbaarheidsproblematiek:
Vruchtbaarheidsproblematiek bij de man heeft vooral te maken met de kwaliteit van het sperma. Daarnaast zijn problemen met het sexueel functioneren zelf vaak aan de orde. Bij de vrouw zijn vele stoornissen in de verschillende fasen van de menstruatiecyclus vaak de oorzaak van onvruchtbaarheid. Deze kunnen hormonaal van aard zijn, maar ook gerelateerd zijn aan de bloedkwaliteit of aan de kwaliteit van organen, vooral Nier, Milt en Lever spelen een belangrijke rol daarbij.


Helpt traditioneel Chinese geneeskunde mij van mijn klachten af?
Chinese geneeskunde heeft een holistisch uitgangspunt kijkt naar het totaal van fysieke en psychische factoren. Een traditioneel Chinese therapeut zal eerst vooral vragen naar het totale functioneren, zowel lichamelijk als emotioneel. Bovendien zal de therapeut veel informatie halen uit het voelen van de polsen en het bekijken van de tong. De behandeling die voorgesteld wordt kan opgebouwd zijn uit meerdere methoden:

  • Acupunctuur
  • Kruidengeneeskunde
  • Voedingsadviezen
  • Ooracupunctuur

De behandelstrategie is vooral afhankelijk van het klachtenpatroon, de ernst daarvan, de algemene conditie en het leefpatroon van de cliënt. Een behandeling is altijd op maat en kan dus verschillend zijn voor ieder individu. Bij het eerste consult zal de therapeut een prognose geven van de duur en intensiteit van behandelingen.

Worden de kosten vergoed?
Zhi Dao is aangesloten bij de beroepsvereniging ZHONG, waarvan de consultkosten door de meeste ziektekostenverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed worden. Neem hiervoor contact op met uw ziektekostenverzekeraar.